Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Vážení zákazníci

- získejte slevu 4% -

- za registraci získáte slevu na veškerý sortiment na našem eshopu

(pro uplatnění této slevy je třeba po registraci se na e-shop přihlásit, po přihlášení se již zobrazují ceny po slevě)

 

těšíme se na Váš nákup rádi splníme Vaše přání

 

 

 



        

Jasmín

Jasminum officinale

 

Číslo produktu: 22200054
Množství
naše cena bez DPH: 60 Kč (2 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
69 Kč (3 EUR)

do košíku:
  ks  

Květ jasmínu bývá součástí čajových a bylinných směsí. Zvláště v kombinaci se zeleným čajem vynikne pravá podstata jasmínu.

Jasmín pochází z oblastí Kavkazu, blízkého i dálného východu. (Afghánistánu, Pákistánu,Íránu,Indie či Číny).

Je znám především pro svou příjemnou vůni, navozující pocit uklidnění. Květy uvolňují vonné silice po soumraku z toho důvodu jsou květy sbírány v noci ještě před rozbřeskem. Zřejmě odtud pramení indický název pro Jasmín "královna noci" Ze sebraných květů jasmínu je získáván velmi drahý olej. Omamné vůně Jasmínu je užíváno především v kosmetickém průmyslu. Popisovaná uklidňující vůně Jasmínu se využívá při koupelích, taktéž velmi žádané jsou parfémy s jasmínovou  příměsí. Jasmín bývá složkou mnoha kosmetických krémů, sprchových gelů či voňavek.

Příjemné vůně se využívá i pro zklidnění organismu a relaxaci při aromaterapii.

Z jasmínu se také připravuje velmi chutný čaj. Známé jsou východní jasmínové čaje, popřípadě směsi jimž jasmín dodává především svou příjemnou vůni. Šálek jasmínového čaje Vás příjemně uvolní a bude Vás nutit neustále přičichávat k Vašemu šálku.

K vnějšímu užití je z nám v dermatologii jako prostředek působící antisepticky a proti zánětům. Odvaru se tedy používá k omývání napadené kůže.