Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Vážení zákazníci

- získejte slevu 4% -

- za registraci získáte slevu na veškerý sortiment na našem eshopu

(pro uplatnění této slevy je třeba po registraci se na e-shop přihlásit, po přihlášení se již zobrazují ceny po slevě)

 

těšíme se na Váš nákup rádi splníme Vaše přání

 

 

 


Úvod » BYLINY » BYLINY ŘEZANÉ » PLOD - FRUCTUS » Arónie - Černý jeřáb


        

Arónie - Černý jeřáb

Aronia melanocarpa

 

Číslo produktu: 22200166
Množství
naše cena bez DPH: 54 Kč (2 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
62 Kč (2 EUR)

do košíku:
  ks  

Arónie - Černý jeřáb - Temnoplodec - Chokeberry

Arónie je opadavý keř původem ze Severní Ameriky. Arónie je velice ceněna pro svůj plod obsahující vysoký obsah vitamínů, tříslovin a především silně antioxidačních látek antokyanů

Plody arónie - černého jeřábu mají vysoký obsah vitamínu C a antokyanů. Antokyany jsou látky nacházející se ve slupce arónie, jenž se vytvářejí spolu s tmavě modrými až černými pigmenty na ochranu plodu před slunečním zářením.  Při měření síly absorpce volných kyslíkových radikálů, způsobujících stárnutí organismu, vykazuje Arónie jednu z nejvyšších doposud (2009) zaznamenaných hodnot. Ukazuje se tak jako vynikající prostředek zpomalující stárnutí organismu a pomáhá se vyrovnávat s civilizačním stresem.

Druhotné působení Arónie spočívá na blahodárný vliv na krevní oběh - vyrovnává tlak a hladinu cholesterolu.Používá se na podporu pružnosti žil a je vhodná i pro diabetiky. Používáme dále pro správnou odezvu imunitního systému na chronický zánětech a vředech. Arónie podporuje správnou funkci jater.

Tradiční užití: Arónie je trpké nasládlé chuti se zajímavým aftertaste. Doporučuje se ji konzumovat sušenou - tepelně neupravovat. Můžeme ji užívat přímo, nebo rozmixovat a vyrábět silné antioxidační džusy, či s mlékem koktejly. Při užití v nápojích a přidáním malého množství cukru se ztrácí trpkost a vystupuje úžasná specifická chuť připomínající borůvky.

Surovina pro přípravu bylinného čaje