Úvod » BYLINY » BYLINY ŘEZANÉ » ŘASY - ALGA » Spirulina prášek
Spirulina je vláknitá sinice, žijící v tropických jezerech Afriky, Asie a Jižní Ameriky. Dnes většina světové produkce na GREEN FOOD pochází z Japonska.
Spirulinu používali jako zdroj potravy již dávní Aztékové, jenž ji sbírali z jezera Texcoco a následně ji konzumovali. Toto jídlo nazývali Tecuitlatl, což v překladu znamená výkaly kamene. I přes tento úsměvný název je spirulina jeden z nejbohatší přírodních zdrojů živin. Do nedávna probíhali experimenty, jenž měly za cíl nakrmit spirulinou 3tí země světa a utišit hladomor. Bohužel tomu brání velmi drahý způsob pěstování spiruliny.
Pro kvalitní spirulinu je nutný enormní přebytek světla. Spirulinu kvalitní poznáme podle velmi tmavé barvy - tedy přebytku chlorofilu.
Spirulina patří do skupiny GREEN FOOD tedy zelených potravin, které by neměli chybět ve stravě dnešního člověka zasáhlého civilizačními chorobami. Spirulina obsahuje velký podíl antioxidantů, vitamínů, minerálů a esencialní mastnou kyselinu .
Díky svým obsahovým látkám pomáhá:
Díky spirulině může organismus fungovat na větší výkon a využít tak svůj daný potenciál, který mu je vlivem prostředí a civilizačním chorobám ubírán. Spirulína je doplněk stravy, po kterém se budete cítit mnohem lépe.
Použití: čajovou lžičku prášku spiruliny rozmícháme v malém množství vody (štávy, džusu) a vypijeme. Pro maximální účinek je vhodné užívat 3 x denně po dobu 3 týdnů.
Obsahové látky: (vápník, zinek, draslík, hořčík, jod, selen, chrom, lithium, mangan, beta-karoten,vit. skup. B, esenciální aminokyseliny,polynenasycené mastné kyseliny, fenylanin)
TIP na přípravu: požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2x více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.