Úvod » MRAZEM SUŠENÉ » MRAZEM SUŠENÉ OVOCE » Ostružiny 25g
Použití:
- jogurty, mléčná rýže, pudingy
- müsly
- krupičná kaše
- na přípravu čaje, do koktejlů
- koláče, pečené/nepečené dorty
- chipsy
Proces lyofilizace (sušení sublimací za mrazu) je nejšetrnějším postupem sušení potravinářských produktů. Takto sušené ovoce nebo zelenina si zachovává kolem 90 % původních charakteristik (tvar, barva, aroma, vitamíny, nutriční hodnota).
Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (2 roky). Lyofilizáty nacházejí uplatnění jako aditiva do potravin nebo mohou být použity jako samostatná potravina. Neocenitelný význam mají pro instantní výrobky (snadná rekonstituce původních vlastností), výrobky vyžadujících nízký obsah vlhkosti (náplně tyčinek) nebo vysokou mikrobiální stabilitu.