Úvod » BYLINY » BYLINNÉ PRÁŠKY » Mladá pšenice prášek (pudr) 100g
Nabízíme pouze nejkvalitnější mladou pšenici pocházející z Nového Zélandu, kde tradiční zpracování mladých zelených potravin má velkou tradici.
Mladá pšenice a její účinky jsou totožné s mladým ječmenem. Jediné rozdíly jsou chuť, jelikož chuť mladého ječmene nemusí být pro všechny příjemná, zatímco mladá pšenice se může zdá vyhovující. Tento aspekt je velmi subjektivní, nicméně velmi ulehčuje užívání. Dalším rozdílem oproti mladému ječmenu je větší vliv na metabolismus a to především jeho zrychlení. Díky tomu se pšenice více hodí při dietních plánech a při chronické únavě.
Jemný zelený prášek vyrobený z mladé pšenice je skvělou volbou pro náš organismus. Díky jeho nenapodobitelné kombinaci účinných látek dokáže působit alkalizačně a svede upravovat životně důležité procesy v lidském těle.
Mladá pšenice je považován za nutričně nejhodnotnější trávu na světě. Mladá pšenice obsahuje betakaroten, vitamíny A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, niacín, biotin, kyselinu listovou, široké spektrum aminokyselin: Alanín, Methionín, Arginín, Fenylalanín, Prolín, Serín, Glycín, Treonín, Histidín, Tyrosín, Izoleucín, Valín, Leucín, Lyzín, Kyselina aspartamová, Kyselina glutamová. Minerály jako draslík hořčík, křemík, zinek, vápník, ale především enzymy a chlorofyl
Mladá pšenice je zdrojem chlorofylu a důležité kyseliny listové. Ta přispívá k růstu zárodečných tkání během těhotenství, podílí se na procesu dělení buněk a snížení míry únavy a vyčerpání. Tedy především pro budoucí maminky je mladá pšenice vhodným doplňkem stravy. Avšak nejen to – kyselina listová přispívá k normální syntéze aminokyselin, krvetvorbě, metabolismu homocysteinu, psychické činnosti a funkci imunitního systému.
Tradiční užití: 2x denně čajovou lžičku rozmíchat ve vodě, šťávě, či džusu a vypít nalačno.
Upozornění: Neslouží jako náhrada pestré stravy. Není určeno dětem do tří let. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Skladujte v temnu a suchu.
V dnešním světě jsou zelené potraviny jako mladá pšenice, mladý ječmen, chlorela, spirulina skoro nepostradatelné pro správnou funkci organismu. Naše tělo se setkává s cizorodými látkami a jedy, které se v těle ukládají, díky tomu klesá jeho výkon, přichází únava, rychleji stárne a nemoci nevyjímaje. Zelené potraviny poskytují jakýsi štít přírody proti civilizačním chorobám. Již 10 denní užívání vede k pocitu nabité energie a lehkosti.
TIP na přípravu: požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2x více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.