Vážení zákazníci
- získejte slevu 4% -
- za registraci získáte slevu na veškerý sortiment na našem eshopu
(pro uplatnění této slevy je třeba po registraci se na e-shop přihlásit, po přihlášení se již zobrazují ceny po slevě)
nebo pokud zvolíte platbu předem
(tato sleva se zobrazuje při dokončování objednávky)
- získejte slevu 8% -
zaregistrujte se a zvolte platbu předem
těšíme se na Váš nákup rádi splníme Vaše přání
ZBOŽÍ V AKCI
KONTAKTY
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Úvod » MRAZEM SUŠENÉ » MRAZEM SUŠENÉ OVOCE
LYOFILIZOVANÉ ovoce, tedy sušené mrazem.
Proces lyofilizace (sušení sublimací za mrazu) je nejšetrnějším postupem sušení potravinářských produktů. Takto sušené ovoce nebo zelenina si zachovává kolem 90 % původních charakteristik (tvar, barva, aroma, vitamíny, nutriční hodnota).
Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (2 roky). Lyofilizáty nacházejí uplatnění jako aditiva do potravin nebo mohou být použity jako samostatná potravina. Neocenitelný význam mají pro instantní výrobky (snadná rekonstituce původních vlastností), výrobky vyžadujících nízký obsah vlhkosti (náplně tyčinek) nebo vysokou mikrobiální stabilitu.