Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.

 

Vážení zákazníci

- získejte slevu 4% -

- za registraci získáte slevu na veškerý sortiment na našem eshopu

(pro uplatnění této slevy je třeba po registraci se na e-shop přihlásit, po přihlášení se již zobrazují ceny po slevě)

 

těšíme se na Váš nákup rádi splníme Vaše přání

 

 

 


Úvod » BYLINY » BYLINY ŘEZANÉ » HOUBY - FUNGOS » Jidášovo ucho řezané 50g


        

Jidášovo ucho řezané 50g

Hirneola auricula judae

 

Číslo produktu: 22200410
Výrobce: YZOP.cz
naše cena bez DPH: 104 Kč (4 EUR)
naše cena s DPH (15 %):
120 Kč (5 EUR)

do košíku:
  ks  

Hirneola auricula judae - Jidášovo ucho

Jidášovo ucho roste po celém světě. Roste na starším dřevě. Zatímco na západě není Jidášovo ucho příliš konzumováno v Číně je velice ceněno jak pro jeho tuhou a křupovou konzistenci, tak hlavně pro jeho léčebné vlastnosti.

V Číně se považuje za houbu s těmito fytoterapeutickými účinky:

  • používá se při bolestech v krku, bolestech očí
  • má vliv na játra a používá se při žloutence
  • používá se jako tonikum vracející životní energii

Experimenty a západoevropské studie prokázaly

  • bylo prokázáno silné protinádorové vlastnosti především u sarkomů
  • silný antikoagulační účinek - látka zabraňující nadměrné srážlivosti krve - trombóze
  • snižování hladiny glukózy v krvi
  • jako jedna z mála hub snižuje hladinu "špatného chlesterolu"

Jidášovo obsahuje mnoho vitamínů a minerálů. Je doporučováno při bolestech břicha, žaludku a jako jejich prevence. Celkově upravuje problémy se zažíváním. Houby jako Jidášovo ucho, Hlíva ústřičná a Shii také jsou velice vhodným doplňkem stravy, pro jejich vynikající chuť a fytoterapeutické vlastnosti. Právě díky vynikající chuti lze nenásilně tyto houby přidávat a obohacovat s nimi běžné pokrmy a maximálně tak využít jejich pozitivních vlastností.